Nenäpäivää vietetään 8.11.2019

05.09.2019
Nenäpäivä kutsuu suomalaiset mukaan auttamaan maailman lapsia.

Nenäpäivä tarjoilee hulvatonta meininkiä, suunnilleen kaikki Suomen eturivin julkkikset ja toivottavasti ennätyspotin lahjoituksia maailman lapsille.

Suomen suurin ja hauskin hyväntekeväisyyskampanja piristää jälleen syksyä. Kampanja alkaa Nenäpäivä sirkuksessa -ohjelmalla 24.10. ja huipentuu erilaisten tempausten merkeissä suoraan Nenäpäivän lähetykseen 8.11. 

Tänä vuonna Nenäpäivän juontajina nähdään tutut Nenäpäivän kasvot Susanna Laine ja Janne Kataja. Heidän lisäkseen hyvää meininkiä ohjelmaan tuo Jenni Kokander, joka ilahtui, kun häntä pyydettiin mukaan aivan erityiseen juontajarooliin.– Puhun aina siitä, miten paljon haluaisin tehdä hyvää ja nyt siihen annettiin Nenäpäivässä mahdollisuus. Ihanaa olla mukana! Kokander riemuitsee. Nenäpäivä viihdyttää 8.11. katsojia koko illan kahdella kanavalla, alkuilta Yle TV1:llä ja loppuilta Yle TV2:lla. Illan aikana nähdään sekä kuullaan esityksiä muun muassa Anna Puulta, Tuure Kilpeläiseltä ja Kaihon Karavaanilta sekä Robin Packalenilta. Mukana menossa on myös suuri joukko julkkiksia, muun muassa Tuure Boelius, Seksikäs-Suklaa, Armi Toivanen ja Mikko Alatalo. Nenäpäivä vie katsojat joka vuosi vierailemaan Nenäpäivän avustuskohteisiin. Tänä vuonna uutistoimittaja-kirjailija Matti Rönkä tapasi Nenäpäivän avunsaajia tutustuessaan Suomen Punaisen Ristin työhön Myanmarissa.– Apu, jonka Punainen Risti on köyhiin kyliin tuonut on aika yksinkertaista, mutta tärkeää – ja pelastaa ihmishenkiä. Jo pienellä lahjoituksella saadaan Myanmarissa paljon hyvää aikaan, Rönkä toteaa. Nenäpäivässä tullaan myös näkemään näyttelijä-opettaja Ernest Lawson Burkina Fasossa, jossa hän tutustui Pelastakaa Lasten Nenäpäivän tuella tekemään työhön. Lisäksi radiotoimittaja Jenni Poikelus vieraili Keniassa leirikeskuksessa, josta tytöt saavat Solidaarisuudelta turvaa silpomista vastaan. 


– Viime vuonna Nenäpäivä keräsi maailman lasten hyväksi yli 2,7 miljoonaa euroa ja tavoitteena on tietenkin kerätä myös tänä syksynä vähintään yhtä vaikuttava lahjoituspotti. Toivomme, että koulut, päiväkodit, harrastusporukat ja yritykset ympäri Suomen lähtevät taas mukaan auttamaan, Nenäpäivän toiminnanjohtaja Riina Lipponen kannustaa. Monet yritykset ovat jo lähteneet mukaan Nenäpäivään. Pääyhteistyökumppaneina Nenäpäivässä on tänä vuonna mukana Apteekkariliitto ja jo toista vuotta peräkkäin Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Lisäksi Drama Queen ja LM Someco ovat olleet mukana kehittämässä Nenäpäivä-kampanjan markkinointia ja viestintää.– Nenäpäivän kumppaniksi ehtii vielä hyvin mukaan tänäkin syksynä ja mukana voi olla monella hauskalla tavalla, Lipponen innostaa.

Tervetuloa mukaan Nenäpäivään!
Tilaa innostava ja maksuton kampanjapaketti
Lähde mukaan kumppaniksi
Tsekkaa lisätietoja Nenäpäivän TV-ohjelmista