Nenäpäivän TV-ohjelmat

Nenäpäivänä 9.11. hauska auttaa koko illan Yle TV2:lla
 

Nenäpäivänä 9.11. hauska auttaa koko illan suorana Yle TV2:lla ja Areenassa. Luvassa ilta täynnä huumoria, tunnetta ja halua auttaa maailman lapsia!

9.11.2018 klo 19–21, katsottavissa Yle Areenassa 8.12. asti
Nenäpäivä: Nenäsirkus 

Koko perhettä viihdyttää Ernest Lawsonin juontama Nenäsirkus, jossa heittäydytään iloiseen Nenäpäivän sirkustunnelmaan. Katsojia naurattavat sketsipätkät, joissa ovat mukana muun muassa Red Nose Company, Pirkka-Pekka Petelius, Sonja Kuittinen, Eero Ritala, Neon 2, Suurlähettiläiden Jussu, Tiina Jylhä, Janne Kataja, Marc Gassot ja joukko järkeviä lapsia. Mukana maailman lapsia auttamassa on myös pari tasavallan presidenttiä. 

Nenäsirkuksen matkassa päästään myös Jarkko Tammisen mukana Jordaniaan Zaatarin pakolaisleirille tapaamaan lapsia, joiden ankaraan elämään sirkusharrastus tuo ilonpilkahduksia. Suorassa lähetyksessä nähdään myös se, selviääkö Jarkko ehjin nahoin pakolaisleirin lasten heittämästä hurjasta sirkushaasteesta. 

Nenäsirkuksen areenalle nousevat ja musiikillaan katsojia koskettavat Evelina, Lauri Tähkä, Ellinoora, Arttu Wiskari, Aste, Mira Luoti ja Juha Tapio. 

Katso Nenäsirkus Yle Areenasta.

9.11.2018 klo 21–23, katsottavissa Yle Areenassa 8.12. asti
Nenäpäivä: Nenäshow 

Suora lähetys Yle TV2:lta ja Yle Areenasta

Susanna Laine johdattaa katsojat aiempaa rankempiin teemoihin Nenäshow’ssa, jonka aikana Nenäkatsomossa tunteillaan itkusta ja nauruun. Tyttöenergiaa pursuavilla videoilla matkataan Arja Korisevan kanssa Etiopiaan. Samalla näytetään, miten Nenäpäivän tuella on onnistuttu muuttamaan vahingollisia perinteitä ja pitämään tytöt koulussa. Lisäksi illan aikana Meeri Koutaniemi kertoo koskettavilla lyhytdokumenteillaan, millaista kotiapulaisina työskentelevien naisten ja heidän lastensa elämä on Mosambikissa. 

Sopivassa suhteessa huumoria ja asiaa on show’hun luvassa videoilla, joilla esiintyvät muun muassa Esko Valtaoja, Kalevauva.fi, Neumann, Tommi Läntinen, Pihla Penttinen, Santtu Karvonen, YleX:n Alma ja Jenspa, Ressu Redford, Ilkka Heiskanen ja Maaret Kallio sekä legendaarinen Vaatehuoneen Simo. Siskonpedin hurja musiikkivideo saa varmasti katsojat haukkomaan henkeään. 

Nenäshow’n musiikkitarjonnasta vastaavat Kasmir, Evelina, Juha Tapio, Arja Koriseva, Mira Luoti sekä lahjakas kokoonpano sopraanoja ja tenoreita. Lisäksi 90-luvun kuumin poikabändi XL5 nousee takaisin lavalle Nenäpäivän kunniaksi! Suorassa lähetyksessä otetaan yhteys myös Vantaan Energia -areenalle, jossa lavalle nousevat Paula Koivuniemi ja maailmalla suurta mainetta niittänyt Anastacia. 

Nenäpäivän illan aikana tehdään vierailut Nenäkulmaan ja maailman suurimpaan Nenäkatsomoon
Nenäpäivän show lähetetään suorana Tampereen Mediapoliksesta. Illan aikana tehdään useampi kurkistus Helsingin keskustaan Nenäkulmaan, jossa YleX:n Jenni Poikelus ja Alma Hätösen juontamassa puhelinpaneelissa lahjoitussoittoihin vastaavat tunnetut suomalaiset. Lähetyksen lomassa vieraillaan myös Vantaalla, jossa Nenäpäivä-show’ta seuraa maailman suurin Nenäkatsomo.

Katso Nenäshow Yle Areenasta.

8.11.2018 klo 20–21, katsottavissa Yle Areenassa
YleX Naurumaraton: Nenäpäivä Happy Hour

Suora lähetys Yle Areenasta ja YleX:ltä, ensilähetys televisiossa Yle TV2:lta 10.11.2018 klo 20.15

Mitä vain hullua ja riehakasta voi tapahtua, kun YleX repäisee porukalla maailman lasten hyväksi. Mukana menossa ABREU ja Gasellit. 

Katso Happy Hour Yle Areenasta.

 

Menneet

  

18.10.2018 klo 19–20.30
RSO Nenäpäivä-konsertti: Kaikkien aikojen iskelmät 

Suora lähetys Yle TV1:ltä, Radio Suomesta ja Yle Areenasta

Suomalainen iskelmä ei ole varmasti koskaan kuulostanut yhtä hyvältä! RSO esittää rakastetuimpia iskelmiä 50-luvulta tähän päivään. Juontajina Piia Pasanen, Marco Bjurström ja Tarja Närhi. Solisteina mm. Tuure Kilpeläinen, Aili Ikonen, Pepe Willberg, Diandra, Markus Allan, Rajaton, Juha Hostikka sekä muita suomalaisen iskelmän taitajia. Orkesteria johtaa kapellimestarina Jaakko Kuusisto.

Hyväntekeväisyyskonsertti katsottavissa Yle Areenassa 16.11. asti.


Television lisäksi Nenäpäivä kuuluu Ylen radiokanavilla