Nenäpäivä Ylen kanavilla

Nenäpäivä 8.11. tarjosi jälleen hersyvää huumoria, upeiden tähtien esityksiä ja koskettavia tositarinoita maailmalta. Illan aikana kerättiin yli kahden miljoonan euron lahjoituspotti maailman lapsille. Palaa Nenäpäivän lämpimiin tunnelmiin ja katso koko ohjelma uusintana Areenasta
 

Nenäpäivä 8.11.2019

Suora lähetys Yle TV1:llä kello 19-20.30 ja Yle TV2:lla kello 20.30-23
Katso ohjelma Yle Areenasta 30 vuorokauden sisällä ensilähetyksestä

Nenäpäivä viihdyttää 8.11. katsojia koko illan kahdella kanavalla, alkuilta Yle TV1:llä ja loppuilta Yle TV2:lla. Huikean neljän tunnin suoran lähetyksen juontajina nähdään tutut Nenäpäivän kasvot Susanna Laine ja Janne Kataja. Heidän lisäkseen hyvää meininkiä ohjelmaan tuo illan erityisjuontaja Jenni Kokander.
 
Mukana Nenäpäivän menossa ovat suurinpiirtein kaikki Suomen julkkikset. Alkuillasta liikuttavaa musiikkia esittävät muun muassa Anna Puu, Tuure Kilpeläinen, Suvi Teräsniska, Reino Nordin, Irina ja Robin Packalen. Loppuillan musiikkitarjonnasta vastaavat  jo alkuillasta tuttujen Anna Puun, Suvi Teräsniskan, Reino Nordinin, Irinan ja Robin Packalenin lisäksi Younghearted, Leo ja Ilta. Takuuvarman korvamadon koko illaksi tarjoilee Mikko Alatalo uudella Nenäpäivä-biisillään. 
 
Hyvän mielen ja monet naurut illan aikana takaavat muun muassa Riku Nieminen, Tuure Boelius, Seksikäs-Suklaa, Armi Toivanen ja Sami Hedberg sekä tietenkin Nenäpäivän Nenä-maskotti. Cristal Snown tsemppaamina Nenäkulmassa lahjoituspuheluihin vastaa joukko tunnettuja neniä aina Riitta Väisäsestä Heikki Paasoseen.
 
Nenäpäivä vie katsojat myös vierailemaan Nenäpäivän avustuskohteisiin Matti Röngän, Ernest Lawsonin ja Jenni Poikeluksen seurassa.  
 
Kiinnostaisiko kokea Nenäpäivän tunnelma livenä? 
Nyt voit ilmoittaua mukaan Nenäpäivän suoran lähetyksen studioyleisöön Tampereen Mediapolikseen!
Ilmoittaudu mukaan alkuillan lähetykseen (klo 19-21, paikalla klo 18). 
Ilmoittaudu mukaan loppuillan lähetykseen (klo 21-23, paikalla klo 20:30).
 

Nenäkulman Maratonviikko

Nenäpäivä-viikko 4.-8.11.2019
Ylen radiokanavat ja Nenäkulma Helsingin keskustassa

Ylen radiokanavat heittäytyvä maratontunnelmiin. Luvassa ympäripyöreitä päiviä maailman lasten auttamista ja roppakaupalla yllätyksiä!
 
YLE PUHE: Käsityömaraton
4.11. kello 10-22, Yle Puhe ja Yle Areena
Yle Puheen Nenäpäivän Käsityömaratonissa pannaan puikot viuhumaan ja koukut kihisemään! Jenny Lehtisen ja Kati Keinosen seurassa yhdistetään kolme maailman parasta asiaa: Käsityöt, hauskanpito ja hyvän tekeminen! Lähetyksessä erotellaan leikkimielisesti “silmäneulat sukkapuikoista” kun kaikki paikalle saapuvat vieraat päätyvät näyttämään taitonsa myös käsitöiden parissa! Kudo ja kuuntele! Ja lahjoita. Tai vain kuuntele ja lahjoita.
 
YLE VEGA: Näsdagen
6.11. klo 6.30-12, Yle Vega/Huvudstadsregionen
Yle Vega viettää på svenska dagen myös Nenäpäivää! Vega lähettää Nenäkulmalta kello 6.30 - 12. Tanssimme maratonhengessä ja tapaamme yllätysvieraita. Juontajina Karin Filén, Milli Hellström, Malin Valtonen ja Alexander Beijar. Lahjoita sinäkin 10€ tekstaamalla NÄSDAGEN numeroon 16499.
 
RADIO SUOMI: Tanssimaraton
6.11. kello 14-17:30, Yle Radio Suomi ja Yle Areena
Radio Suomessa Nenäpäivä sujuu tanssien! Kymmenellä paikkakunnalla eri puolella Suomea kerätään rahaa maailman lapsien hyväksi laittamalla jalalla koreasti. Lähetyksessä toimittaja Juha Blombergin vie meidät Burkina Fasoon keskelle kuivuutta ja köyhyyttä. Lisäksi äänessä koko kansan rakastama koomikko Ernest Lawson. Radio Suomen juontajat ja toimittajat ympäri valtakuntaa laittavat itsensä likoon hyvän asian puolesta. Lahjoita sinäkin 5 euroa tekstaamalla RADIOSUOMI numeroon 16499. Löydät myös Juha Blombergin ainutlaatuiset Nenäpäivä-kuvat ja -videot Burkina Fasosta Radio Suomen Facebookista ja Instagramista Nenäpäivän lähestyessä.
 
YLEX: Naurumaraton
7.11. kello 6-8.11. kello 23, YleX ja Yle Areena
YleX Aamun Naurumaraton tulee takaisin pidempänä kuin koskaan, kun Viki ja Köpi tekevät 41 tunnin maratonlähetyksen Nenäpäivän hyväksi. Luvassa on entistä eeppisempi show, joka sisältää loputtomasti yllätyksiä, lukuisia vieraita ja tietenkin paljon naurua. Viime vuonna Naurumaraton valloitti kotisohvat, kisakatsomot ja autoradiot Helsingistä Fuengirolaan ja keräsi yli 100 000 euroa maailman lasten hyväksi.
 
Vietä Maratonviikkoa piipahtamalla paikan päällä Helsingin keskustan Nenäkulmassa (Aleksanterinkatu 19) tai viihdy Ylen taajuuksilla.
 

Nenäpäivä Ylen ohjelmissa

YLE E-URHEILU
1.-2.11. n. kello 21-08, Yle Areena ja Twitch
Ylen urheilu päätti lähteä mukaan auttamaan maailman lapsia! StarCraft 2 pelin kutkuttavaa MM-finaalia seuraamalla voit auttaa tavoitteessa kerätä kunnon potti lasten ja heidän perheidensä hyväksi tehtävään työhön.
 
SVENSKA YLE (X3M): FÖDD I FARSTUN (suom. Syntynyt eteisessä) 
8.11. kello 13-18, Yle Areena
Yle X3M:n aamujuontajat Simon ja Märta improvisoivat yhdessä ammattilaisnäyttelijöiden kanssa viiden tunnin suorassa sitcom-lähetyksessä. Yhteensä 14 lyhyttä jaksoa sisältävä lähetys on täynnä vierailevia sketsihahmoja sekä naapuri, jonka kanssa tullaan Nenäpäivän mittaan tutuiksi. Sitcomin juonen eteneminen riippuu täysin kerätyistä lahjoituksista – mitä enemmän rahaa lähetys onnistuu keräämään maailman lapsille, sitä hullummaksi tilanteet kehittyvät!
 
SUMMERI
24.10.-8.11., Summerin Instagram, Youtube ja Yle Areena
Nenäpäivä näkyy Summerin somessa sketseinä, meemeinä ja haasteina. Summerin juontajat haastavat hyvällä fiiliksellä toisiaan ja yleisöä Summerin Nenäpäivä-lippaan täyttymisen toivossa. Lisäksi Summerin YouTubessa julkaistaan ennennäkemätön Summeri Öis Nenäpäivä-jakso, jossa nuoret suuntaavat Joensuuhun Millan luokse viettämään yhdessä päivää ja yötä. Mitä Joensuussa tapahtuu, ja kuinka punaisiksi nenät muuttuvat nähdään Nenäpäivänä 8.11.
 
PUOLI SEITSEMÄN
4.-8.11. kello 18:30, Yle TV1
Puoli seitsemän -ohjelmassa Nenäpäivä näkyy koko viikon ja huipentuu perjantaina 8.11. klo 18.30 Nenäpäivä-etkoihin. Mikko Kekäläinen laittaa itsensä likoon hyvän asian puolesta ja kohtaa painimolskilla yllättävän vastustajan – jos massia tulee. Mikko massilla molskille!  
 
YLEN AAMU 
4.-8.11. Yle TV 1 kello 6:25-9:30
Nenäpäivää vietetään Ylen aamuissa koko Nenäpäivä-viikon. Lähetyksissä mukana kiinnostavia Nenäpäivän kasvoja ja kurkistuksia Nenäpäivän viettoon. 
 
PIKKU KAKKONEN
8.11. kello 17, Yle TV2
Perheen pienimmät voivat viettää Nenäpäivää Pikku Kakkosen seurassa, jossa punaiset Nenät piristävät perjantaita.
 
PAVLOVIN ROTAT
8.11. kello 15 - 9.11 kello 15, Pavlovin Rottien Youtube livestream
Pavlovin Rotat ensimmäistä kertaa livenä! Rotat striimaavat 24 tuntia Youtube-kanavallaan eri pelejä. Myös katsojat ja vierailevat vaikuttajat pääsevät mukaan pelaamaan. Rotat lahjoittavat itse rahaa Nenäpäivä-keräykseen peleissä tulevien onnistumisten ja epäonnistumisten myötä. Lahjoituksia tekevät katsojat saavat laittaa Rotille ehdotuksia ja haasteita peleihin. 
 
KAVERIN PUOLESTA KYSELEN
Suomen suosituimpiin kuuluva podcast Anna Karhusen ja Tiia Rantasen Kaverin puolesta kyselen on mukana Nenäpäivän hassutteluissa, ja nenä saattaa vilahtaa myös jaksossa. Mitäköhän hulvatonta nähdään Instagram-tilillä @kaverinpuolestakyselen?
 
AKUUTTI
Akuutti juhlistaa vuoden punanenäisintä hyväntekeväisyystempausta kutittelemalla nauruhermoja uudella sketsillä! Miten mahtaa käydä, kun auttamista lähtee tekemään tavoitteellisesti? Korvaako hyvien tekojen määrä laadun? Vai onko sittenkin niin, ettei koko maailmaa tarvitse pelastaa kerralla? Selvitä resepti onnistuneeseen auttamiseen katsomalla videomme Akuutin Facebookista, Instagramista tai Puoli seitsemän Nenäpäivän etkoilta 8.11. Yle TV1 klo 18:30 ja lahjoita!
 
KIOSKI
Nenäpäivä näkyy myös Yle Kioskin kanavissa. Yle Kioski Lifen Gogi heittäytyy nenäilemään Yle X:n Naurumaratonissa, jonka jälkeen seuraa Gogin suora lähetys Nenäkulmasta Yle Kioski Lifen Instagramissa. Myös Aleksi Rantamaan TLDR:Deep on mukana Nenäpäivän tunnelmissa, ja Yle Kioski Gamingin Ville ja Miisa ovat mukana Pavlovin Rottien 24/7 Nenäpäivästriimissä Youtubessa!
 
NOIN VIIKON STUDIO
Ajankohtaissatiiri Noin viikon studion juontaja-koomikot Anders Helenius ja Eeva Vekki hauskuuttavat katsojia Nenäpäivä-viikolla. Nenäpäivä-aiheinen Juuri tulleen tiedon mukaan nähdään viikon aikana Ylen tv-kanavilla ja sosiaalisessa mediassa.
 
SOHVAPERUNAT
15.11. kello 21, Yle TV2
Mikä sketsi irrotti hersyvimmät naurut, onnistuiko jokin musiikkiesitys ylitse muiden ja liikuttiko Nenäpäivä kotikasomoissa? Tämä kaikki selviää, kun Sohvaperunat fiilistelevät edellisen perjantain Nenäpäivä-lähetystä.
 
 

Nenäpäivä sirkuksessa

Katso uusinta 27.10.2019 kello 12:15 alkaen Yle TV1:ltä
Katso Yle Areenassa 30 vuorokautta ensilähetyksestä

Yhden illan aikana kaikki on mahdollista! Tämän katsojat pääsevät kokemaan, kun Nenäpäivän vietto aloitetaan unohtumattomalla tavalla Sirkus Finlandian seurassa. Illan aikana katsojat vakuutetaan siitä, ettei mielikuvituksella ole rajoja ja sirkuksessa voi tosiaan tapahtua mitä vain! 
 
Hyväntekeväisyysnäytöksen aikana estradille marssitetaan legendaarisen Heikki Nousiaisen ja nuoren näyttelijälahjakkuuden Olavi von Baghin johdolla taianomainen show, jonka aikana katsojat pääsevät nauttimaan Sirkus Finlandian fantastisista sirkusesityksistä. Lisäksi ohjelmassa on liikuttavaa musiikkia,  jota tulkitsevat upeat Diandra ja Mikael Konttinen. Suorana sirkusteltasta lähetettävä hyväntekeväisyysnäytös kutsuu mukaan auttamaan maailman lapsia.