Suomen UNICEF auttaa lapsia ja äitejä Nenäpäivän tuella

13.08.2016
Kuva: Niina Raitanen

Hyviä uutisia: Nenäpäivä tuki 2015 aikana mm. Suomen UNICEFin terveystyötä lasten ja äitien hyväksi Keniassa. Lue kooste!

Yksi Nenäpäivän tukemista järjestöistä on Suomen UNICEF. Nenäpäivän tuella Suomen UNICEF tekee töitä, jotta jokaisella lapsella maailmassa olisi mahdollisuus hyvään elämään: ravintoon, turvaan, koulutukseen ja terveyteen.

Vuonna 2015 Nenäpäivä tuki Suomen UNICEFin työtä lasten ja äitien terveydenhuollon kehittämiseksi sekä äitiys- ja lapsikuolleisuuden vähentämiseksi Keniassa. UNICEFin työn piirissä oli Keniassa arviolta 200 000 ihmistä.

Nenäpäivän tukeman työn tavoitteena oli taata äideille, vastasyntyneille ja pienille lapsille mahdollisuus saada laadukkaita terveys- ja ravintopalveluita: alueella tehtiin mm. lähtötilannearviointi, koulutettiin terveydenhoitohenkilöstöä lasten ja äitien tueksi sekä vahvistettiin terveydenhoitotahojen kapasiteettia.

Työllä on saatu aikaan upeita tuloksia! Vuoden 2015 aikana 1326 naista synnytti sairaalassa, kun vuonna 2014 tuo sama luku oli vain 741. Lisäksi vuonna 2015 alueen lapsista 78 % oli rokotettu, kun vain muutama vuosi aikaisemmin, vuonna 2013 tuo määrä oli 63 %.

Kiitos, että tuet työtämme maailman lasten hyväksi!

Nenäpäivä-keräyksen nettotuotto jaetaan vuosittain yhdeksän Nenäpäivä-säätiön toiminnassa mukana olevan järjestön kesken. Nenäpäivän tuella Suomen UNICEF, Kirkon Ulkomaanapu, Suomen Punainen Risti, Pelastakaa Lapset, Plan International Suomi, Fida International, Solidaarisuus, Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK ja Suomen Lähetysseura tekevät lakkaamatta töitä maailman lasten auttamiseksi siellä, missä apua eniten tarvitaan. Nenäpäivän avulla lapset ympäri maailman saavat mahdollisuuden hyvään elämään: ravintoon, turvaan, koulutukseen ja terveyteen.

#nenäpäivä on ajankohtainen #juurinyt

Lahjoita Nenäpäivälle tästä!