Ylen Nenäpäivä-show't 2018

Nenäpäivänä 9.11. hauska auttaa koko illan Yle TV2:lla

9.11.2018 klo 19–21 
Nenäpäivä: Nenäsirkus 

Nenäpäivän koko perheen suora lähetys Yle TV2:lta ja Yle Areenasta. 
Ilta täynnä huumoria, tunnetta ja halua auttaa maailman lapsia!

Koko perhettä viihdyttää Ernest Lawsonin juontama Nenäsirkus, jossa heittäydytään iloiseen Nenäpäivän sirkustunnelmaan. Katsojia naurattavat sketsipätkät, joissa ovat mukana muun muassa Red Nose Company, Pirkka-Pekka Petelius, Sonja Kuittinen, Eero Ritala, Tommi Läntinen, Tiina Jylhä, Janne Kataja, Marc Gassot, Neumann, joukko järkeviä lapsia sekä legendaarinen Vaatehuoneen Simo. Mukana maailman lapsia auttamassa on myös pari tasavallan presidenttiä. 

Nenäsirkuksen matkassa päästään myös Jarkko Tammisen mukana Jordaniaan Zaatarin pakolaisleirille tapaamaan lapsia, joiden ankaraan elämään sirkusharrastus tuo ilonpilkahduksia. Suorassa lähetyksessä nähdään myös se, selviääkö Jarkko ehjin nahoin pakolaisleirin lasten heittämästä hurjasta sirkushaasteesta. Lisäksi Meeri Koutaniemi näyttää kuvaamillaan koskettavilla lyhytdokumenteilla, miten rankkaa ja turvatonta on kotiapulaisten ja heidän lastensa elämä Mosambikissa. 

Nenäsirkuksen areenalle nousevat ja musiikillaan katsojia koskettavat Evelina, Lauri Tähkä, Ellinoora, Arttu Wiskari, Mira Luoti ja Juha Tapio. 
 

9.11.2018 klo 21–23
Nenäpäivä: Nenäshow 

Suora lähetys Yle TV2:lta ja Yle Areenasta

Susanna Laine johdattaa katsojat aiempaa rankempiin teemoihin Nenäshow’ssa, jonka aikana Nenäkatsomossa tunteillaan itkusta ja nauruun. Tyttöenergiaa pursuavilla videoilla matkataan Arja Korisevan kanssa Etiopiaan. Samalla näytetään, miten Nenäpäivän tuella on onnistuttu muuttamaan vahingollisia perinteitä ja pitämään tytöt koulussa. Sopivassa suhteessa huumoria ja asiaa on show’hun luvassa videoilla, joilla esiintyvät muun muassa Esko Valtaoja, Suurlähettiläiden Jussu, Pihla Penttinen, Kalevauva.fi, Santtu Karvonen, YleX:n Alma ja Jenspa, Ressu Redford, Ilkka Heiskanen ja Maaret Kallio. Siskonpedin hurja musiikkivideo saa varmasti katsojat haukkomaan henkeään. 

Nenäshow’n musiikkitarjonnasta vastaavat Kasmir, Paula Koivuniemi, Aste, Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana ja sekä maailmallakin suurta mainetta niittänyt Anastacia. Saattaa myös olla, että eräs 90-luvun kuumin poikabändi nousee takaisin lavalle Nenäpäivän kunniaksi! 

 

Vierailut Nenäkulmaan ja maailman suurimpaan Nenäkatsomoon

Nenäpäivän show lähetetään suorana Tampereen Mediapoliksesta. Illan aikana tehdään useampi kurkistus Helsingin keskustaan Nenäkulmaan, jossa YleX:n Jenni Poikelus ja Alma Hätösen juontamassa puhelinpaneelissa lahjoitussoittoihin vastaavat tunnetut suomalaiset. Lähetyksen lomassa vieraillaan myös Vantaalla, jossa Nenäpäivä-show’ta seuraa maailman suurin Nenäkatsomo.

 

Vastaanotinten ääreen kannattaa asettua myös seuraavien Nenäpäivä-lähetysten aikaan:
 

18.10.2018 klo 19–20.30
RSO Nenäpäivä-konsertti: Kaikkien aikojen iskelmät 

Suora lähetys Yle TV1:ltä, Radio Suomesta ja Yle Areenasta

Suomalainen iskelmä ei ole varmasti koskaan kuulostanut yhtä hyvältä! RSO esittää rakastetuimpia iskelmiä 50-luvulta tähän päivään. Juontajina Piia Pasanen, Marco Bjurström ja Tarja Närhi. Solisteina mm. Tuure Kilpeläinen, Aili Ikonen, Pepe Willberg, Diandra, Markus Allan, Rajaton, Juha Hostikka sekä muita suomalaisen iskelmän taitajia. Orkesteria johtaa kapellimestarina Jaakko Kuusisto.

 

8.11.2018 klo 20–21
YleX  Naurumaraton: Nenäpäivä Happy Hour

Suora lähetys Yle Areenasta ja YleX:ltä, ensilähetys televisiossa Yle TV2:lta 10.11.2018 klo 21

Mitä vain hullua ja riehakasta voi tapahtua, kun YleX repäisee porukalla maailman lasten hyväksi upeiden artistien kanssa.