Solidaarisuus parantaa ruokaturvaa Nenäpäivän tuella

09.09.2016
Kuva: Solidaarisuus

Hyviä uutisia: Solidaarisuus teki vuonna 2015 Nenäpäivä-varoin työtä ruokaturvan parantamiseksi Somalimaassa. Lue kooste!

Solidaarisuus keskittyi Nenäpäivän tuella Somalimaan ruokaturvan parantamiseen kehittämällä uusia toimeentulomuotoja ja maatalouden tuottavuutta. Tuella on ollut positiivisia vaikutuksia perheiden elämänlaatuun ja niiden elintaso on kohonnut.

Solidaarisuus työskenteli Somalimaassa Maroodi Jeexin sekä Togdheerin alueilla, ja hankkeista hyötyi suoraan yhteensä 1366 ihmistä, joista yli puolet oli naisia.

Vuoden 2015 aikana alueella koulutettiin osuuskuntien vertaistukiohjaajia, sekä eri tuottajaryhmiä maataloustuotannossa ja ruokatuotteiden prosessoinnissa. Valtaosa koulutuksiin osallistuneista on nyt liittynyt osuuskunnan jäseniksi. Hankkeen avulla 215 naista sai toimeentulonsa kanankasvatuksesta ja 15 uutta mehiläisten hoitajaa tuotti hunajaa omiin tarpeisiinsa sekä myyntiin. Yhteisöillä on lisäksi käytössään neljä myllyä, joissa saa jauhettua jauhoja myyntiin lisätulojen hankkimiseksi.

Samaan aikaan yli 300 kotitalouden vesihuolto parani merkittävästi. Alueelle rakennettiin, kunnostettiin ja puhdistettiin kuusi kaivoa, 25 aurinkokäyttöistä vesipumppua sekä sadevedenkeruualtaita ja tippakastelujärjestelmiä. Sadevedenkeruualtaiden läheisyyteen istutettiin yhteensä 400 hedelmäpuuta. Kastelujärjestelmien ansiosta alueella voidaan tuottaa kaksi satoa vuodessa sekä kasvattaa hedelmiä, vihanneksia ja palkokasveja omaan käyttöön ja myyntiin. Hankkeen seurauksena kotitalouksien ruokaturva, varallisuus ja tulotaso ovat kohonneet. Kotitalouksilla on nyt käytössään enemmän karjaa ja monipuolisempaa ruokaa kuin aikaisemmin.

Kiitos, että tuet työtämme maailman lasten hyväksi!

Nenäpäivä-keräyksen nettotuotto jaetaan vuosittain yhdeksän Nenäpäivä-säätiön toiminnassa mukana olevan järjestön kesken. Nenäpäivän tuella Suomen UNICEF, Kirkon Ulkomaanapu, Suomen Punainen Risti, Pelastakaa Lapset, Plan International Suomi, Fida International, Solidaarisuus, Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK ja Suomen Lähetysseura tekevät lakkaamatta töitä maailman lasten auttamiseksi siellä, missä apua eniten tarvitaan. Nenäpäivän avulla lapset ympäri maailman saavat mahdollisuuden hyvään elämään: ravintoon, turvaan, koulutukseen ja terveyteen.

#nenäpäivä on ajankohtainen #juurinyt

Lahjoita Nenäpäivälle tästä!

Nenäuutiset