VIERASKYNÄ: Tavoitteena Suomen Nenäennätys

20.06.2016
VMP Varamiespalvelun toimitusjohtaja Juha Pesola ”nenä punaisena ja innosta hehkuen” haastamassa mukaan Nenäpäivään.

”Arvoissamme vastuullisuus on aina ollut erittäin merkittävässä roolissa: näemme että yhdessä tekemällä voi yhteiskunnassa saada aikaiseksi paljon hyvää.”

Yrityksemme VMP on ollut kiinteä osa suomalaista työelämää kohta 30 vuoden ajan ja tänä aikana työelämä on muuttunut paljon. Meidän arvoissamme vastuullisuus on aina ollut erittäin merkittävässä roolissa: näemme että yhdessä tekemällä voi yhteiskunnassa saada aikaiseksi paljon hyvää.

Olemme vuosien saatossa osallistuneet moniin hyväntekeväisyysprojekteihin: erilaisiin nuorten ja lasten asemaa parantaviin hankkeisiin Suomessa ja ulkomailla. Esimerkiksi Tansaniassa, olemme olleet mukana rakentamassa vierastaloa, joka mahdollistaa kylän naisille lisätienestejä ja varmistaa, että varat riittävät lasten koulumaksuihin. Asiakkaiden joululahjoihin varatut rahat on jo useana vuotena suunnattu Hyvä Joulumieli -keräykseen. Muutaman vuoden takainen Nuorten hyväksi -kampanja taasen oli meille ja muille yhteistyökumppaneillemme tärkeä yhteinen ponnistus – kirjoitan tätä tekstiä Turussa ja edessäni on Tasavallan Presidentin Sauli Niinistön allekirjoittama tunnustus Nuorten hyväksi -kampanjasta. Niinistö toteaa mm. seuraavasti: ”Toisista huolehtiminen on meidän kaikkien tehtävä. Olette esimerkkinä muille”. Olen asiasta täysin samaa mieltä. Meillä on velvollisuus tehdä se, mitä voimme.

Tällainen toiminta ja osallistuminen ovat rakentuneet kiinteäksi osaksi yrityksemme kulttuuria ja aiomme olla mukana monimuotoisissa projekteissa myös jatkossa.

Valjastakaa oma osaamisenne hyvän asian hyväksi

Nuorissa on tulevaisuus ja siksi nuorille on tarjottava mahdollisuuksia tutustua työelämään. Meillä tämä näkemys konkretisoituu Kesäduuni- kampanjassamme, jossa etsimme vuoden 2016 aikana kesähommia noin 1 000–1 500 nuorelle Rovaniemen, Oulun ja Helsingin alueilla. Ensi vuonna mukaan tulee myös lisää kaupunkeja ja työllistettävien nuorten määrää on tarkoitus kasvattaa nykyisestä merkittävästi. Avuksi tarvitsemme sitoutunutta omaa väkeä mutta myös suomalaisten yritysten ja kotitalouksien panosta. Näemme tämänkin projektin osana yhteiskuntavastuutamme – hankkeena, joka vie Suomea oikeaan suuntaan.

Mukana Nenäpäivässä, kantamassa myös globaalia vastuuta

Yrityksemme ei aikaillut, kun meille tarjoutui mahdollisuus osallistua Nenäpäivä- keräykseen. Löysimme meille sopivan tavan osallistua. Suomi tarvitsee hiukan rentoutta ja uskallusta lähestyä myös vaikeita asioita pieni pilke silmäkulmassa. Samalla kun saamme ihmiset hyvälle tuulelle ja innostumaan yhteisistä asioista ja tavoitteista, voimme oikeasti saada asioita vietyä uuteen ja parempaan suuntaan.

Oma haasteemme on tehdä uusi Suomen Nenäennätys yhden päivän aikana tehdyissä työhaastatteluissa eri puolilla maata. Valjastaa oma osaamisenne yhteisen hyvän edistämiseksi. Jokaisesta tehdystä haastattelusta lahjoitamme ennalta sovitun summan Nenäpäivä-keräykseen. Onnistuessamme autamme suomalaista yhteiskuntaa ja kertyneillä varoilla voidaan avuntarvitsijoiden elämää helpottaa – autamme siis niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Nautitaan kaikki kesästä ja toivottavasti itse kukin saa omat unelmansa toteutettua!

Juha Pesola
Juha Pesola toimii suomalaisen työelämän aitiopaikalla VMP Varamiespalvelun toimitusjohtajana vastaten ”nenä punaisena ja innosta hehkuen” VMP Group konsernin Suomen henkilöstöpalveluliiketoiminnasta.

 

Mikä Nenäpäivän vieraskynä?
Nenäpäivän vieraskynässä Nenäpäivän tukijat ja tekijät kertovat ajankohtaisista, kiinnostavista aiheista vastuullisuuden ja hyväntekeväisyyden tiimoilta.
#nenäpäivä #vieraskynä