VIERASKYNÄ: Osallistamisen tulos?

29.08.2016
Yhteistyökumppanimme kokoontuivat NenäNetworkin merkeissä keväällä 2016.

Sitoutumista, vastuunottamista ja jopa innostumista. Mutta miten?

Osallistaminen on toimintatapa, joka kokoaa yhteen osaamisen, taidot, ideat ja kokemukset yhteisien tavoitteiden saavuttamiseksi. Yhteistyössä ihmiset voivat tuottaa enemmän ja parempia lopputuloksia kuin mihin he yksin toimiessaan kykenisivät. Lisäksi syntyy erityistä yhteistä ymmärrystä ja omistajuutta tarkastelun kohteena olevaan aiheeseen. Tämä puolestaan mahdollistaa sitoutumisen, vastuunoton ja jopa innostumisen.

Osallistamista ei kuitenkaan synny niin, että vain tuodaan ihmisiä yhteen ja aletaan hommiin. Ensin täytyy tunnistaa tarpeet ja määritellä toiminnalle puitteet. Lisäksi tarvitaan selkeä tavoite ja yhteinen kirkas visio siitä, mitä halutaan saavuttaa, sekä missä hengessä toimitaan. Keskeistä on, ettei toimintatapoja rajata liikaa, vaan annetaan tilaa etsiä ja löytää. Onnistumisen salaisuus piilee hyvässä johtamisessa.

Menestyksen avaimet osallistamisesta

Nenäpäivä-säätiö uudisti kevään aikana johtamismallinsa. Kun toiminnanjohtaja Anu Rapeli otti yhteyttä ja kysyi, haluaisinko tulla mukaan kehittämään Nenäpäivä-säätiötä, kiinnostukseni heräsi välittömästi. Tämä oli ainutlaatuinen tilaisuus tutustua lähietäisyydeltä siihen, miten johdetaan kampanjaa, jossa yhdeksän vahvasti omalla sektorillaan toimivaa järjestöä saadaan toimimaan yhdessä menestyksekkäästi vuosi toisensa jälkeen yhteisen päämäärän, maailman lasten hyväksi.

Nenäpäivä täyttää hyvän osallistamisen elementit, sillä se on ulotettu koko säätiön toimintaan aina ylimmästä johdosta kumppaneihin saakka. Osallistamisen tuloksena näemme valtakunnallisen kampanjan, joka ulottuu ympäri Suomen lukemattomina hauskoina, innovatiivisina ja ennen kaikkea tuloksellisina Nenäpäivä-tempauksina tuottaen ilon ja onnistumisten kautta paljon hyvää maailman lapsille.

Irma Hyvönen
Irma Hyvönen on Agenssi Oy:n toimitusjohtaja, valmentaja ja kehittämiskonsultti. Hyvösellä on yli 15 vuoden kokemus osaamisen ja organisaatioiden kehittämisestä. Agenssi Oy on toiminut 22 vuotta yhteistoiminnallisen kehittämisen, osallistavan muutostyön ja muutosjohtamisen parissa. Kanssamme viet muutoksen kuin muutoksen puheista ja PowerPointeista elävän elämän toiminnaksi ja osaksi päivittäisen työn arkea.

Mikä Nenäpäivän vieraskynä?
Nenäpäivän vieraskynässä Nenäpäivän tukijat ja tekijät kertovat ajankohtaisista, kiinnostavista aiheista vastuullisuuden ja hyväntekeväisyyden tiimoilta.
#nenäpäivä #vieraskynä