Kaikki lipaskeräyksestä

Haluaisitko lähteä mukaan lipaskeräämään tai järjestää oman lipaskeräyksen?

Tälle sivulle on koottu kaikki tarpeellinen tieto lipaskeräyksiin ja lippaisiin liittyen. Kiitos että lahjoitat aikaasi. 

 

Missä lipaskerätä?

Lipaskeräystä ja muita Nenäpäivän tapahtumia järjestetään tänä vuonna useassa kaupungissa ympäri Suomen 29.10.-15.11.2020, erityisesti varsinaisena Nenäpäivänä 13.11. ja sen lähipäivinä. Kaupunkien Nenätempauksia koordinoivat paikalliset vapaaehtoiset Nenäkoordinaattorit yhdessä Nenäpäivä-järjestöjen vapaaehtoisten kanssa. Paikallisten vapaaehtoisjoukkojen lisäksi keräyksiä voi järjestää myös itse.

Tänä vuonna Nenätempauksia koordinoidaan ainakin seuraavissa kaupungeissa: Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla, Joensuussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Oulussa, Tampereella, Turussa, Kajaanissa, Muhoksella & Seinäjoella.

Haluaisitko ilmoittautua mukaan paikallisiin nenäjoukkoihin? Ilmoittaudu mukaan täällä. 

 

Miten järjestän oman lipaskeräyksen?

Jos haluat järjestää oman lipaskeräyksen, voit joko tilata sitä varten keräyslippaat tai Nenäpäivän kampanjapaketin, jonka mukana saat hillopurkkitarroja laitettavaksi purkin kylkeen vaikkapa työpaikkasi kahvihuoneeseen.

Jos haluat järjestää lipaskeräyksen, huomioithan seuraavat seikat:

  • Tarvitset Nenäpäivän keräyslippaita vain, jos olet järjestämässä keräystä julkisella paikalla kuten kadulla tai ostoskeskuksessa. Oman organisaation sisällä varoja voi kerätä myös ilman keräyslipasta.
  • Lipas ei yksin kerää varoja. Tilaa siis lippaita vain, jos olet valmis käyttämään niitä aktiivisesti ja mielellään useampana päivänä.
  • Tilaa lippaita vain sen verran, että jokainen lipas tulee varmasti käyttöön. Huomaathan, että yhtä lipasta voi käyttää useampi kerääjä.
  • Lippaiden tilaajana olet vastuussa Nenäpäivän keräyslippaista ja niiden turvallisesta käsittelystä. Vastuullasi on myös tilittää lippailla kerätyt käteisvarat Nenäpäivä-säätiölle ja palauttaa lippaat keräyksen jälkeen (varauduthan postimaksuihin).

 

Jos haluat tilata keräyslippaita, voit lukea aiheesta vielä lisää ja tehdä tilauksen täällä.

Luuletko, että kevyempi keräysmuoto riittäisi? Voit sitä varten tilata Nenäpäivän ilmaisen kampanjapaketin, ja siinä mukana tulevat, sisäiseen keräykseen tarkoitetut hillopurkkitarrat kätevästi elo- syyskuussa aukeavasta nettikaupastamme. 

Entä haluaisitko kenties järjestää sittenkin virtuaalikeräyksen käteisen keruun sijaan? Voit kernaasti perustaa vaikkapa nettilippaan ja jakaa linkin ystävillesi. 

 

Miten talletan kerätyt käteisvarat?

Käteisenä kerätyt varat voit tallettaa monella tavalla.

Tässä kaksi helppoa tapaa:

1) Käytä TalletusOtto-automaattia ja siirrä varat Nenäpäivälle haluamallasi lahjoitustavalla osoitteessa nenäpäivä.fi. Huomioithan kuitenkin, että riippuen pankistasi, suuren summan tallettamisesta TalletusOton kautta saatetaan periä palvelumaksu.

2) Vie varat Osuuspankkiin Nenäpäivän talletuspusseissa. 

Käy katsomassa tarkemmat ohjeet käteisvarojen talletukseen täältä. Sivustolta löydät myös linkin talletuspussien tilaukseen sekä ohjeistuksen niiden käyttöön. 

 

Minne palautan lippaat keräyksen jälkeen?

Halutessasi voit säilyttää lippaan seuraavan vuoden keräystä varten turvallisessa paikassa.

Jos kuitenkin haluat palauttaa lippaat, voit tehdä sen seuraavaan osoitteeseen: 

JP Postitus Oy, Leaf Center, Hiidenkatu 7 G, 20360 TURKU

 

Huomioithan, jo lippaita tilatessa on hyvä varautua palautuksesta aiheutuviin postimaksuihin.