Nenäpäivälle Euroopan ensimmäinen lahjoitusbotti Facebookiin

30.10.2017

Juuri käynnistynyt Nenäpäivä-kampanja tarjoaa suomalaisille myös uusia innovatiivisia tapoja lahjoittaa.

”Olemme todella innoissamme OPn ja Pivo-tiimin puolesta mahdollisuudesta valjastaa ensimmäisinä Euroopassa chatbotit tekemään hyväntekeväisyyttä. Olemme pilotoineet kesän aikana Pivo-maksuja hyväntekeväisyysyhteyksissä, mutta ennakkoluuloton yhteistyömme Nenäpäivän kanssa mahdollistaa aivan uuden tavan tehdä lahjoituksia ja auttaa maailman lapsia myös Facebook Messengerissä lahjoitusbotin avustuksella”, kertoo OPn Uusien liiketoimintojen johtaja Masa Peura. 
 
Maailmalla lahjoitusbotit ovat uutta ja niitä on nähty vasta muutamalla toimijalla.
 
“Meidän tiedossamme on vain yksi hyväntekeväisyysbotti Yhdysvalloista. Charity: water-hankkeen botti valottaa Etiopian vesikriisiä ja kerää lahjoituksia. Siksi on todella upeaa olla ensimmäisten joukossa hyödyntämässä tulevaisuuden asiakaspalvelukeinoja somessa, kertoo Nenäpäivä-säätiön markkinointi- ja viestintäpäällikkö Tiina-Rakel Liekki.
 
Nenäpäivän Facebookissa iloinen botti ohjaa kuluttajan läpi lahjoitusketjun ja tarjoaa vielä lopuksi jokaiselle lahjoittajalle personoidun kiitoksen lahjoituksesta.
 
“Nimesimme asiakaspalvelumme uuden vetonaulan Nenäbotiksi. Nenäbotti on ystävällinen tyyppi, joka tekee lahjoituskokemuksesta mukavan rupattelemalla tuttavallisesti ja kertomalla samalla informatiivisesti, mitä kaikkea pieni lahjoitus maailmalla mahdollistaa”, sanoo Liekki.

Nenäpäivä reagoi käteisen käytön vähenemiseen kokeilemalla Pivo Kassaa

Perinteisen lipaskeräyksen rinnalla Pivo Kassa tarjoaa Nenäpäivälle mahdollisuuden ottaa vastaan lahjoituksia katukeräyksessä myös kortilla.
 
 “Käteisen rahan käyttö on vähentynyt ja vähenee, joten on olennaista löytää Nenäpäivän ystäville uusia ja mahdollisimman helppoja tapoja lahjoittaa”, toteaa Liekki.
 
Korttilahjoitusta pilotoidaan valikoiduissa katukeräyskohteissa ja se pyritään tuomaan valtakunnallisesti käyttöön seuraavana vuonna.
 
“Yhteistyö OPn Uusien liiketoimintojen yksikön kanssa on erittäin hedelmällistä, koska he kehittävät jatkuvasti Pivo Kassaa ja muita palveluita vastaamaan Nenäpäivän kaltaisten hyväntekeväisyystoimijoiden tarpeita”, iloitsee Liekki.
 
Lahjoita Nenäbotin avulla täällä.
 
Lue Yle Uutisten juttu lahjoitusbotista täältä.
 
Tänä syksynä Nenäpäivä kannustaa kaikkia suomalaisia laittamaan hyvän liikkeelle. Nenäpäivänä 10.11. Yle TV2 on koko illan Nenäkanava. Neljä suoraa lähetystä ovat täynnä artistivieraita, näyttelijöitä ja mediapersoonia, jotka laittavat itsensä likoon maailman lasten hyväksi.