Johanna Kurkela Nenäpäivä-matkalla Itä-Timorissa

22.10.2015
Nenäpäivän tukija Johanna Kurkela kävi Itä-Timorissa katsomassa, kuinka Nenäpäivä auttaa.

Laulajatar kävi tutustumassa Nenäpäivä-varoin tuettuun lasten varhaiskasvatushankkeeseen Itä-Timorissa. 

Itä-Timor on pieni saari Indonesian ja Australian välissä. Maa oli Indonesian miehityksen alla 24 vuoden ajan. Tänä aikana tapahtunut kansanmurha oli yksi pahimmista toisen maailmansodan jälkeen: lähes kaikki itä-timorilaiset menettivät perheenjäseniään miehityksen aikana. Siirtomaavallan ja miehityksen jäljet näkyvät Itä-Timorissa edelleen selkeästi, ja lähes puolet maan asukkaista elää köyhyysrajan alapuolella. 

"Monen asian merkityksen ymmärtää vasta silloin, kun se otetaan meiltä pois. Vaikka olosuhteet saattavat olla erilaisia, on meillä kaikilla ihmisillä samanlaisia haaveita niin elämästä ja tulevaisuudesta kuin läheisiemme puolesta", Johanna pohtii. 

Konfliktista toipuminen aloitetaan panostamalla lapsiin. Heissä on Itä-Timorin tulevaisuus. 

Nenäpäivän tuella Plan tekee työtä, jotta yhä useampi lapsi Itä-Timorissa aloittaisi esi- ja peruskoulun. Varhaislapsuuteen satsaamisella on iso vaikutus lasten elämään: se auttaa lapsia pysymään ja menestymään koulussa. Hyvin hoidetut lapset vievät eteenpäin koko yhteiskuntaa. He ovat Itä-Timorin tulevaisuus. 

Apuamme tarvitaan yhä

Edelleen lähes neljännes Itä-Timorin lapsista ei koskaan aloita koulua. Yhdessä voimme auttaa lapsia Itä-Timorissa ja muissa maailman köyhimmissä maissa.

Tee lahjoitus tästä >>

Muista katsoa Nenäpäivä-show 6.11. klo 19.00 Yle TV2!

Lisää tarinoita kehitysmaista >>