5+1 hauskaa Nenätapahtumaa

01.11.2017
Osallistu Nenäpäivä-tapahtumaan tai järjestä itse oma! Kuva: Kotipizza

Ympäri Suomea järjestetään seuraavan viikon aikana toinen toistaan ihanampia Nenätapahtumia maailman lasten hyväksi. Katso, mitä sinun lähistölläsi tapahtuu ja tule mukaan!

1. Juokse tai kiipeile maailman lasten hyväksi

Nenäpäivään liittyen järjestetään monia hauskoja kuntoilutapahtumia. Niistä perinteisin on jo viidettä kertaa järjestettävä HPE:n, HP:n ja DXC:n kaikille avoin Nenäjuoksu Espoossa. Nenäjuoksu järjestetään perjantaina 3.11. klo 7-11 välisenä aikana. Reipashenkisessä tapahtumassa juostaan tai kävellään pääkonttorin ympäri (noin 400 metriä/kierros) niin monta kertaa kuin kukin jaksaa. Tapahtumalla on neljänä aikaisempana vuotena kerätty jo noin 20 000 euroa ja taloa on kierretty ympäri yhteensä yli 6000 kertaa – eli reilut 2000 kilometriä. Osallistuneiden kesken arvotaan yllätyspalkinto!

 

Hämeenlinnassa Kiipeilykeskus Hänkillä Nenäpäivää 10.11. voi viettää kiipeillen. Hänkin Nenäpäivässä aikuiset kiipeilevät lasten seurassa ilmaiseksi ja päivän tuotto lahjoitetaan Nenäpäivä-keräykseen.

 

2. Kirppistele hyvä kiertoon

Esimerkiksi Pupulandia-blogin Jenni Rotonen myy vaatteitaan Nenäpäivän hyväksi Helsingissä su 5.11. Täältä löydät lisää tietoa Pupulandian Nenäpäivä-kirppiksestä. Myös Tampereella kirppistellään Nenäpäivän hyväksi ja Fidan secondhand-liikkeet ympäri Suomen ovat mukana Nenäpäivässä.

 

3. Hanki hyväntekeväisyysmyyjäisistä herkkuja tai lahja isälle

Esimerkiksi Omnia Espoossa järjestää suuret hyväntekeväisyysmyyjäiset torstaina 2.11. klo 15-19.

 

Myynnissä Nenäpäivän hyväksi on opiskelijoiden tekemiä tuotteita sekä palveluja, kuten syysistutuksia, pikakampauksia sekä autojen sisä- ja ulkopesuja. Lapsille on tarjolla muotoiltuja ilmapalloja ja rompetorilla myydään tarpeettomaksi käynyttä tavaraa. Pop Up-kahvilassa voi herkutella esimerkiksi punajuuri-suklaakakulla tai valkosuklaamoussella.

 

4. Villasukilla maailma paremmaksi

Turussa kudotaan ja myydään villasukkia Nenäpäivän hyväksi. Sukkatempaukseen voi osallistua joko kutomalla tai vaihtoehtoisesti ostamalla sukat maailman lasten hyväksi.

Sukkia voi toimittaa Turun pääkirjaston vastaanottoon ja niitä myydään Turun kauppatorilla Nenäpäivänä perjantaina 10.11.

 

5.  Nauti musiikista ja tee hyvää

Torstaina 1.11. Itä-Suomen yliopisto järjestää jo perinteeksi muodostuneen Nenäpäivä-konsertin.

 

Tiistaina 7.11. svengaillaan Espoon Sellosalissa kun musiikkiopisto Juvenalia järjestää hyväntekeväisyyskonsertin sekä päivätanssit Nenäpäivän hyväksi.

 

+ 1  Syö yhdessä

Maanantaina 6.11. Helsingin Kalasataman Syödään yhdessä-tapahtumassa Kalasataman Kotipizzassa järjestetään “pay what you want” lounas, jonka tuotot suunnataan suoraan Nenäpäivä-keräykseen.Pöydät notkuvat pizzaherkuista ja Chalupa Food Macheten meksikolaistyylisistä makupaloista. Myös Kotipizzan pizzabiili parkkeeraa 6.11. Helsingin keskustaan ja myy herkkuja Nenäpäivän hyväksi.

 

Tässä vielä listaa tapahtumista ympäri Suomen:

To 2.11. Omnian Nenäpäivä-myyjäiset, Espoo

Pe 3.11. Onnibus Narinkka-torilla, Helsinki

Pe 3.11. Piispankallion Nenäjuoksu, Espoo

La 4.11. Taidekasarmin avoimet ovet, Hämeenlinna

La 4.11. HPK vs. JYP jääkiekko-ottelu Ritari-areenalla, Hämeenlinna

La ja su 4-5.11. Nenäpäivä Kätevä ja tekevä -messuilla, Lahti

Su 5.11. Pupulandian Jenni myy Piece & Loven bloggaajakirppiksellä Nenäpäivän hyväksi, Helsinki

Ma 6.11. Kotipizzan syödään yhdessä -tapahtuma Kauppatorilla ja Kalasatamassa, Helsinki

Ma 6.11. SuperNenäpäivä SuperParkissa, Oulu

Ti 7.11. Juvenalian Nenäpäivä-konsertit Sellosalissa, Espoo

To 9.11. Hot yoga Esport Bristolissa, Helsinki

Pe 10.11. Nenäpäivän After Work disco OP Vallilassa, Helsinki

Pe 10.11. Nenäpäivä perheentalolla, Kuopio

Pe 10.11. Nenäpäivädisko Nuorisokeskus Paradisessa, Raahe

Pe 10.11. Tanssia ja joogaa EtnoFitnessillä, Helsinki

La 11.11. Vinanssilauantai ja Nenäpäivän kirpputori, Tampere

Psst. Jos innostusta riittää, niin voit myös järjestää oman Nenätapahtuman. Vielä ehdit mukaan! Nenäpäivä-kampanja on käynnissä 19.11. saakka. Varsinaista Nenäpäivää vietetään 10.11. Ideoita tempauksiin ja tapahtumiin löydät täältä.