4 telkkari- ja radiotärppiä – älä missaa näitä

03.11.2017

Nenäpäivä näkyy ja kuuluu radiossa ja televisiossa monissa ohjelmissa. Tässä muutama tärppi ohjelmista, jotka kannattaa katsoa ja kuunnella.

1. Puoli seitsemän tutustuu entisten lapsisotilaiden arkeen Ugandassa

Puoli seitsemän -ohjelman Mikko Kekäläinen oli Nenäpäivä-matkalla tutustustumassa entisten lapsisotilaiden arkeen Ugandassa. Maanantaina 6.11. sekä torstaina 9.11. Puoli seitsemän näyttää eksklusiivista materiaalia matkalta. Perjantaina 10.11. Mikko on Nenäpäivän suorissa lähetyksissä ja Susanna Laine juontaa Puoli seitsemän vieraanaan Nenäpäivä-konkari Janne Kataja. Lähetyksessä Mikko myös johdattaa katsojat Nenäpäivä-ohjelmien kulisseihin.

Illan Nenäpäivä-ohjelmissa Gaalashow’ssa Susanna nähdään myös vastaamassa Nenäpäivän lahjoituspuhelimiin Nenäkulmassa. 

2. Ylen aamu tv heittäytyy vesihaasteeseen

Kehitysmaissa moni lapsi joutuu elämään rajallisella määrällä puhdasta vettä, joka ei aina riitä kaikkiin päivittäisiin tarpeisiin. Ylen aamu-tv:n juontaja Heikki Ali-Hokka kokeilee, miten arki sujuu, kun käytettävissä on viisi litraa vettä päivässä. Saapa nähdä, joutuuko ahkerasti urheileva Heikki tinkimään henkilökohtaisesta hygieniastaan. Voit tsempata Heikkiä vesihaasteessa lahjoitttamalla aamu-tv:n Nenätiimille

Heikin vesihaasteen lisäksi aamu-tv:n lähetyksissä nähdään Nenäpäivä-aiheita pitkin viikkoa. Torstaina 9.11. Nenäpäivä-matkalla Boliviassa ollut uutisankkuri Piia Pasanen kertoo matkastaan.

3. Nenäkulmassa suoria radiolähetyksiä Yle Puheelta, Radio Suomelta, YleX:lta ja Yle X3M:lta

Nenäkulmassa Helsingin keskustassa (Aleksanterinkatu 19) voi koko viikon seurata eri radiokanavien suoria Nenäpäivä-lähetyksiä.

Viikon aloittaa Yle Puhe perinteeksi muodostuneella Ali 24/7 -show’lla. Ali Jahangiri juontaa vuorokauden mittaisen lähetyksen kiinnostavien vieraiden kera. Ali saa selvitettäväkseen seitsemän erilaista haastetta, jotka käynnistyvät sen mukaan, miten Yle Puheen Nenätiimin potti kasvaa. Vaikuta ja lahjoita, sekä kuuntele miten Ali jaksaa 24 tunnin puhemaratonin loppuun.

Tiistaina Nenäkulmassa puhe kääntyy ruotsiksi, kun Radio X3M lämmittelee perjantain uintihaastettaan varten. Tänä vuonna X3M on haastanut Yle Vegan hyiseen “avanto”uintikilpailuun. Nenäpäivänä molemmat kanavat kutsuvat tunnettuja vieraita lähetykseen, ja mitä enemmän he onnistuvat keräämään lahjoituksia sitä enemmän juontajat ja vieraat upottautuvat marraskuisen kylmään meriveteen. Päivän päätteeksi katsotaan, kumpi keräsi enemmän rahaa, ja hävinnyt tiimi kärsii toisen tiimin keksimän rangaistuksen.

Keskiviikkona Radio Suomi on Nenäkulmassa levittämässä hyvää! Ajantasassa kuullaan Juha Blombergin raportteja Ugandasta Bidi Bidiltä, joka on yksi maailman suurimmista pakolaisleireistä. Radio Suomen aamu Nenäkulmassa alkaa jo klo 6.05 Helsingin taajuudella ja päivä Nenäkulmassa päättyy kanavan suosikkiohjelma Pyöreään pöytään klo 18.00. 

Radio Suomi tempaisee myös alueellisesti. Esimerkiksi Jyväskylässä radiotoimitus muuttaa koko viikoksi kauppakeskus Seppään keskelle ihmisvilinää. Jyväskylän tempauksesta lisää tietoa täältä.

Torstaina ja perjantaina nauruhermoja kutittelee YleX:n Naurumaraton. YleX Aamun Viki ja Köpi laittavat itsensä likoon torstaina 9.11 alkavassa 36 tunnin Naurumaraton-lähetyksessä. Luvassa on 36 tuntia valvomista, nauramista, huippuvieraita ja haasteita - kaikki hyväntekeväisyyden nimissä. Naurumaratonia voi seurata suorana Areenasta, radiosta tai paikan päällä Helsingin Aleksanterinkadun Nenäkulmassa. Jaettu ilo on paras ilo, lahjoita YleX:n tiimille.

4. Sohvaperunat analysoivat Nenäpäivää jälkikäteen

Entä mitä mieltä Sohvaperunat olivat Nenäpäivä-ohjelmista? Katso ohjelma viikko Nenäpäivän jälkeen perjantaina 17.11., sillä hekin ovat Nenäpäivä-tunnelmissa.

Bonusvinkki!

Perjantaina 3.11.klassisen musiikin ystäviä hemmotellaan Radio Classicin Nenäpäivä-toivekonsertilla. Ohjelmassa soitetaan kuuntelijoiden toivomia hauskoja klassisen musiikin kappaleita sekä kuullaan terveisiä. Lahjoita Radio Classicin tiimille! 

Varsinaiset Nenäpäivä-show't nähdään perjantaina 10.11. suorana Yle TV2:lla ja Yle Areenassa, kun Yle TV2 on koko illan Nenäkanava ja yksi show muuttuukin neljäksi eri show’ksi. Ilta alkaa Pikku kakkosen omalla erikoislähetyksellä, josta siirrytään suoriin lähetyksiin: Urheilushow, Nenäshow, Gaalashow ja Kakkashow. Valitse suosikkisi tai katso vaikka kaikki!