Vieraskynä

07.11.2018
Oli arvokasta tutustua matkalla syyrialaislapsiin, jotka elävät pakolaisleirillä ja nähdä miten Nenäpäivän varoilla autetaan näitä lapsia.
 
Jordaniassa ymmärsin, kuinka ison asian äärellä ollaan ja kuinka isot myös kulttuuriset erot ovat. Tunsin ensimmäistä kertaa elämässäni itseni pieneksi muurahaiseksi valtavan maailman äärellä, voimattomaksi suurten asioiden edessä. En tule koskaan unohtamaan pakolaisleirillä kohtaamiani lapsia. He ovat olleet usein mielessäni ja huomaan usein murehtivani heidän tulevaisuuttaan. 
 
06.11.2018

Matka oli voimaannuttava ja toiverikas, ihana elämys. Se oli reissu, jota tiedän pureskelevani pitkän aikaa – palaavani moneen asiaan, mitä siellä oli. 

29.10.2018

Syksyn muodikkain vaate, rouheampi auto tai ehkä ihana illallinen uudessa ravintolassa? Vai osuisiko itsensä piristämisen ja hemmottelun tarpeeseen sittenkin paremmin kynsihoito, uudet tapetit makuuhuoneeseen tai pullollinen parasta punkkua? 

27.11.2017

”Naapurimme koputti oveen ja kysyi: ’miksi ette pakene?’. Naapuri kertoi ISIS-sotilaiden kidnappaavan naisia ja tappavan miehiä, joten päätimme juosta ottamatta mitään mukaamme.”

29.10.2017

Mietin pitkään voinko sanoa ihan suoraan mikä on tämän kirjoituksen perimmäinen tarkoitus. Itsestään selvää se sinänsä on, kirjoitanhan tämän hyväntekeväisyyssäätiön nimissä. Säätiön, jonka tärkein tehtävä on saada paremmassa asemassa olevat ihmiset lahjoittamaan rahaa niille, joilta puuttuu kaikkein välttämättömimmätkin asiat kuten ruoka ja puhdas vesi. Mitä sellaista voisin kirjoittaa, joka saisi juuri sinut lahjoittamaan?

20.10.2017
Kotipizza Groupin toimitusjohtajan Tommi Tervasen mukaan hyvä pistetään kiertämään tekemällä yhdessä.

Tein aikoinaan nuorena elintarvikealan ammattilaisena ensimmäisen työmatkani Filippiineille. Matkaseuranani oli vanhempi ruotsalainen kollega, joka ensi töikseen vei minut vierailulle maailman suurimmalle kaatopaikalle, Manilan Smokey Mountainille. Siellä tuhannet katulapset tonkivat kahta miljoonaa tonnia jätteitä ja etsivät itselleen syömiskelpoisia elintarvikkeita läpitunkevan hajun ja savupilven keskellä.

18.10.2017

Kun pieni lapsi kokee pelottavan tilanteen, tarvitsee hän turvakseen aikuisen, joka rohkaisee ja selittää, miten tilanteessa tulee toimia. Kun kohtaamme kriisin, jota emme voi yksin ymmärtää tai selittää, toisten ihmisten sanat lohduttavat meitä ja auttavat jatkamaan eteenpäin. Kun jossain päin maailmaa suuri joukko ihmisiä kokee hätää ja puutetta, nopeasti välitetty tieto avuntarpeesta saa meidät toimimaan oikealla tavalla. 

17.10.2017

Lapsena piirsin Reijo-serkun kanssa kilpaa rihvelitauluihimme kuvia Afrikasta: joki, palmumaja rannalla ja vihreää, rehevää sademetsää. Luin seikkailukirjoja. Viidakko kapinoi. Saranga, viidakon poika. Viidakon lahja. Isän kirjoista katselin kuvia Serengetin villieläimistä. Leijonat ajoivat minua takaa toistuvissa painajaisunissani.

05.12.2016

Kuinka paljon voimaa siitä saa, kun voi auttaa toista oivaltamaan, onnistumaan ja nauttimaan olostaan. Miten mahtavia ovatkaan  yhteiset onnen hetket.

Oman yrityksen kautta fiilikset moninkertaistuvat ja on mahdollisuus tehdä paljon enemmän ja paljon isommin. Huipputiimin kanssa ideoita pursuaa, ja yhdessä on mahdollisuus tehdä vaikka mitä, puhumattakaan siitä, miten ennakkoluulottomasti monet asiakkaatkin lähtevät mukaan erilaisiin hullutuksiin ja tempauksiin!

21.11.2016

Tarkemmin sanottuna hormoni on oksitosiini, jonka tiedetään liittyvän onnellisuuteen. Muun muassa Simon Sinek on tutkinut ja pohtinut asiaa: kun ihminen pyyteettömästi auttaa toista ihmistä, se tekee hyvää molemmille osapuolille. Sama hormoni välittyy myös ihmisissä, jotka näkevät ja huomaavat hyvän tekemisen. Hyvä siis etenee ja kertautuu, ikään kuin korkoa korolle.

Sivut

Subscribe to Vieraskynä