Vieraskynä

05.11.2019
Jenspa tapasi matkallaan muun muassa suloisen 6-vuotiaan Estherin, joka oli vaarassa joutua silvotuksi.

Jenspalle matka Keniaan ja tutustuminen paikallisiin tyttöihin nosti monenlaisia ristiriitaisia tunteita pintaan.

– Tunteeni vaihtelivat epäuskosta raivoon ja surusta iloon. Yllätyin, kuinka avoimesti tyttärensä silponut äiti kertoi katumuksestaan ja häpeästään. Sydäntäni särki, kun silvottu tyttö kertoi omasta epätäydellisyydestään. Liikutuin kuullessani, kuinka yksi silpomisvaarassa ollut tyttö oli puolustautunut ja jopa joutunut uhkaamaan isoäitiään poliisilla. 

31.10.2019
Erityisesti kaksivuotiaan Reginan tarina ja hänen tapaamisensa jäivät Ernestin mieleen.

Ernest tutustui Burkina Fasossa Pelastakaa Lasten työhön. Työssä keskitytään lastensuojeluun, ruokaturvaan sekä tyttöjen suojeluun väärinkäytöksiltä ja väkivallalta. Jokaiselle lapselle tehdään yhdessä lapsen kanssa toimintasuunnitelma, jolla autetaan lasta eteenpäin elämässä. 

29.10.2019
Erityisen hyvin Röngän mieleen jäivät matkalla kohdatut lapset.

Punaisen Ristin matkassa Rönkä pääsi tutustumaan kyliin, joihin vierailijoiden on harvoin mahdollista päästä. Näissä kylissä Myanmarin jatkuvat sisäiset konfliktit eivät olleet läsnä, sillä kylissä eletään hyvin suljettua elämää.

07.11.2018
Oli arvokasta tutustua matkalla syyrialaislapsiin, jotka elävät pakolaisleirillä ja nähdä miten Nenäpäivän varoilla autetaan näitä lapsia.
 
Jordaniassa ymmärsin, kuinka ison asian äärellä ollaan ja kuinka isot myös kulttuuriset erot ovat. Tunsin ensimmäistä kertaa elämässäni itseni pieneksi muurahaiseksi valtavan maailman äärellä, voimattomaksi suurten asioiden edessä. En tule koskaan unohtamaan pakolaisleirillä kohtaamiani lapsia. He ovat olleet usein mielessäni ja huomaan usein murehtivani heidän tulevaisuuttaan. 
 
06.11.2018

Matka oli voimaannuttava ja toiverikas, ihana elämys. Se oli reissu, jota tiedän pureskelevani pitkän aikaa – palaavani moneen asiaan, mitä siellä oli. 

29.10.2018

Syksyn muodikkain vaate, rouheampi auto tai ehkä ihana illallinen uudessa ravintolassa? Vai osuisiko itsensä piristämisen ja hemmottelun tarpeeseen sittenkin paremmin kynsihoito, uudet tapetit makuuhuoneeseen tai pullollinen parasta punkkua? 

27.11.2017

”Naapurimme koputti oveen ja kysyi: ’miksi ette pakene?’. Naapuri kertoi ISIS-sotilaiden kidnappaavan naisia ja tappavan miehiä, joten päätimme juosta ottamatta mitään mukaamme.”

29.10.2017

Mietin pitkään voinko sanoa ihan suoraan mikä on tämän kirjoituksen perimmäinen tarkoitus. Itsestään selvää se sinänsä on, kirjoitanhan tämän hyväntekeväisyyssäätiön nimissä. Säätiön, jonka tärkein tehtävä on saada paremmassa asemassa olevat ihmiset lahjoittamaan rahaa niille, joilta puuttuu kaikkein välttämättömimmätkin asiat kuten ruoka ja puhdas vesi. Mitä sellaista voisin kirjoittaa, joka saisi juuri sinut lahjoittamaan?

20.10.2017
Kotipizza Groupin toimitusjohtajan Tommi Tervasen mukaan hyvä pistetään kiertämään tekemällä yhdessä.

Tein aikoinaan nuorena elintarvikealan ammattilaisena ensimmäisen työmatkani Filippiineille. Matkaseuranani oli vanhempi ruotsalainen kollega, joka ensi töikseen vei minut vierailulle maailman suurimmalle kaatopaikalle, Manilan Smokey Mountainille. Siellä tuhannet katulapset tonkivat kahta miljoonaa tonnia jätteitä ja etsivät itselleen syömiskelpoisia elintarvikkeita läpitunkevan hajun ja savupilven keskellä.

18.10.2017

Kun pieni lapsi kokee pelottavan tilanteen, tarvitsee hän turvakseen aikuisen, joka rohkaisee ja selittää, miten tilanteessa tulee toimia. Kun kohtaamme kriisin, jota emme voi yksin ymmärtää tai selittää, toisten ihmisten sanat lohduttavat meitä ja auttavat jatkamaan eteenpäin. Kun jossain päin maailmaa suuri joukko ihmisiä kokee hätää ja puutetta, nopeasti välitetty tieto avuntarpeesta saa meidät toimimaan oikealla tavalla. 

Sivut

Subscribe to Vieraskynä