Nenäpäivä auttaa

05.03.2019
Aavikolle pystytetystä Zaatarin pakolaisleiristä on muodostunut noin 80 000 asukkaan pysyvä koti. Syyrian pakolaiskriisi koettelee vesipulasta kärsivää valtiota, sillä maan arvion mukaan sotaa paenneita on Jordaniassa yhteensä yli 1,4 miljoonaa.
 
14.01.2019
09.11.2018

Hankkeen tarkoitus on parantaa mosambikilaisten kotiapulaisten asemaa.
– Vaikka kotiapulaisten elämä Mosambikissa on monin tavoin rankkaa, toivon, että ihmiset näkevät kuvissani lasten ilon ja tapaamieni naisten toiveet. Kohtaamillani naisilla oli selkeästi tahtoa tehdä omasta ja lastensa elämästä parempaa, Koutaniemi kuvailee. 

08.11.2018

Burundissa ”mallikotitalous”-malli rakentuu kymmenestä eri tavoitteesta, joilla edistetään hyvää terveyttä, koulutusta, hygieniaa, käymälöitä, ravitsemusta, ympäristön suojelua ja yhteisön yhteisvastuuta.

Muutoksen tueksi rakennetaan käymälöitä kouluihin ja juomavesipisteitä kyliin. Puhdas vesi terveydestä sekä vähentää veden hakuun kuluvaa aikaa.

07.11.2018
Perheensä mukana Syyriasta sotaa paennut Reda Al Mohammad, 15, opiskelee englantia Nenäpäivän tuella Kirkon Ulkomaanavun toimintakeskuksessa Itä-Ammanissa Jordaniassa.

Reda Al Mohammad, keskittyy kirjoittamaan englanninvihkoonsa. Vapaa-ajallaan hän pelaa mielellään Xboxilla esimerkiksi jalkapalloa. Redan elämä vaikuttaa päällisin puolin tavallisen 15-vuotiaan pojan elämältä. Hän on kuitenkin kokenut paljon ikäisekseen. 

06.11.2018
Ossi Heinänen Etiopiassa vahvojen nuorten naisten kanssa. Kuva: Plan International

”Ensimmäistä kertaa tunsin itseni vapaaksi”, sanoi Tezerash, joka siihen asti oli ollut ihan hiljaa koko keskustelun ajan.

”Kun sain kuukautissuojia käyttööni, minun ei enää pysyä kotona kuukautisten ajan. Kuukautisista avoimesti puhuminen kylässämme sai miehenikin ymmärtämään, että kuukautiset ovat ihan normaali asia. Elämäni muuttui täysin.”

05.11.2018
Lapsi Mosambikissa. Kuva: Meeri Koutaniemi

Intian ja Nepalin tiilitehtailla moni lapsi raataa vanhempiensa mukana aamuvarhaisesta pitkälle iltaan. Lapset tekevät savesta ja hiekasta tiilikakkuja, kantavat ne aurinkoon kuivumaan. Se on kovaa työtä, jota tehdään vuorotta niin aamuyön kylmyydessä kuin keskipäivän auringonpaahteessa. Saman ikäisinä meidän lapsemme leipovat hiekkakakkuja. Ratkaiseva ero on se, että hiekkakakkujen maailmassa kasvaneet lapset pääsevät kouluun, kun sen aika on.

31.10.2018

Sain pari vuotta sitten aivan erityisen kosketuksen Nenäpäivään, kun olin vastaamassa lahjoituspuhelimeen Nenäpäivän TV-shown taustalla. Puhelimeeni tuli useita sydämellisiä puheluita ihmisiltä, jotka olivat tulleet syvästi kosketetuiksi ohjelman inserttien kautta.

Yksi puhelu jäi erityisesti mieleeni. Minulle soitti eräs pohjanmaalainen mies, joka halusi lahjoittaa tuhat euroa. Hän kertoi, että hänen oma lapsensa on pyörätuolissa. Oman elämäntarinansa jakaen hän kertoi kärsimyksestä, jota lapsen hätä on tuonut. Tuo kärsimys sai hänet auttamaan muita. 

31.10.2018
Kuva: Jussi Kivipuro / Suomen UNICEF.

Siirryin yksityissektorilta järjestötyöhön yhdeksänkymmentäluvun lopulla. Yksi ensimmäistä asioista, minkä opin työmme tarpeellisuudesta oli se, että maailmassa kuoli päivittäin 34 000 alle viisivuotiasta lasta ennaltaehkäistävissä oleviin syihin.

Luku pysäytti – ei vain suuruutensa vuoksi vaan siksi, että jokainen numero oli yksi lapsi, jonka traaginen kohtalo kosketti kaikkia tämän lähimmäisiäkin. Pysäyttävää oli myös ymmärtää, että lähes kaikki lapset olisi voitu pelastaa.

31.10.2018
Kisii-heimon koululaislapsia kuuntelemassa luokkatoverin esitelmää. Kuva: Meeri Koutaniemi
 Koulutamme lapsia, vanhempia ja johtajia tyttöjen sukuelinten silpomisen haitoista. Kampanjan avulla parannamme tuhansien lasten ruokaturvaa kuivuudesta kärsivässä Somalimaassa.
 

Sivut

Subscribe to Nenäpäivä auttaa