Ajankohtaista

17.11.2017
Tää on h**vetin hyvä tää Nenäpäivä-show mun mielestä, totesi Hjallis Harkimo sohvalla Sipoossa.

Sohvaperunoissa on tänään perjantaina luvassa yllätyksiä, kun ihanien vakioperunoiden lisäksi sohvilla nähdään myös julkkiksia katsomassa Nenäpäivää. Katso ennakkoon alta keitä kaikkia sohvilla nähdään ja ketkä liikuttuvat kyyneliin asti katsoessaan Nenäpäivää.

11.12.2019
Osallistumalla Nenäpäivään olet mukana toteuttamassa maailman lasten unelmia.

1. Jokaiselle lapselle mahdollisuus päästä kouluun 

Koulutus on avain köyhyyden poistamiseen. Nenäpäivän tuella pyritään tarjoamaan mahdollisimman monelle lapselle pääsy kouluun, sillä luku- ja kirjoitustaito mahdollistaa paremman elämän. Etenkin tyttöjen koulunkäynti on paras tapa pysäyttää köyhyyden periytyminen ja ehkäistä esimerkiksi lapsiavioliittoja sekä teiniraskauksia.  
Lahjoitusten turvin rakennetaan myös kouluja ja päiväkoteja.

11.12.2019
Mikael, Marleena, Inka ja Susanna valittiin mukaan Nenäpäivän oppimatkalle Ugandaan.

Nenäpäivä, UNICEF ja Opetusalan ammattijärjestö OAJ hakivat kolmen opiskelijan ja yhden opettajan ryhmää ennennäkemättömälle kuvausmatkalle Ugandaan keväällä 2020. Hakuun osallistui lähes 70 upeaa ryhmää ympäri Suomea ja Nenäpäivän oppimatka -haun valitsijaraati sai katsottavakseen lukuisia ansiokkaita hakemusvideoita.09.11.2019
Nenäpäivä sai kasaan huikean avustuspotin maailman lapsille.
Nenäpäivään osallistuttiin suurella sydämellä myös monissa Ylen suosikkiohjelmissa. YleX Aamun Ville “Viki” Eerikkilä ja Juuso “Köpi” Kallio keräsivät 41-tunnin Naurumaraton-lähetyksen aikana kaikkien aikojen ennätyspotin, uskomattoman 176 548 euron lahjoitussumman maailman lapsille. Suorassa lähetyksessä nähtiin lukuisia artistivieraita, rakennettiin linnunpönttöjä, otettiin tatuointeja ja vedettiin livekeikkaa Helsingin keskustassa. 
 
07.11.2019
Nenäpäivän ilta pitää sisällään moni ikimuistoisia hetkiä ja upeita tähtiä.

Nenäpäivän iltaa vietetään vauhdikkaasti kahdella kanavalla

06.11.2019
Iloisilla muffinsseilla voi piristää vaikka Nenäpäivän kahvipöytää.

Nenäpäivän marjamuffinssit

8 isoa muffinssia
Raaka-aineet
3 dl Aito Kaurajuomaa 
1 rkl omenaviinietikkaa
3 dl (195 g) vehnäjauhoja
1 dl (35 g) kauraleseitä
1,5 dl (130 g) sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 dl rypsiöljyä
0,75 dl marjahilloa, esim. vadelmahilloa
 
05.11.2019
Vatsastapuhuja Sari Aallolla on TikTokissa yli 1,2 miljoonaa seuraajaa

Lyhyiden videoiden jakamiseen tarkoitettu kiinalainen TikTok on suosittu erityisesti nuorten keskuudessa, myös Suomessa. Sovelluksella on yli 500 miljoonaa aktiivista käyttäjää maailmalla, joista arviolta 41 prosenttia on 16-24-vuotiaita. TikTokin käyttäjämäärät ovat jatkuvasti kovassa kasvussa sen ollessa AppleStoren ladatuin sovellus. 05.11.2019
Jenspa tapasi matkallaan muun muassa suloisen 6-vuotiaan Estherin, joka oli vaarassa joutua silvotuksi.

Jenspalle matka Keniaan ja tutustuminen paikallisiin tyttöihin nosti monenlaisia ristiriitaisia tunteita pintaan.

– Tunteeni vaihtelivat epäuskosta raivoon ja surusta iloon. Yllätyin, kuinka avoimesti tyttärensä silponut äiti kertoi katumuksestaan ja häpeästään. Sydäntäni särki, kun silvottu tyttö kertoi omasta epätäydellisyydestään. Liikutuin kuullessani, kuinka yksi silpomisvaarassa ollut tyttö oli puolustautunut ja jopa joutunut uhkaamaan isoäitiään poliisilla. 

01.11.2019
Hauska auttaa Nenäpäivänä kotikatsomoissa.

Vietä Nenäpäivää porukalla telkkarin ääressä ja viihdy koko ilta Ylen kanavilla! Oman Nenäkatsomon voi perustaa Nenäpäivänä vastaanottimen ääreen perheen, kavereiden, työtovereiden tai vaikka koko suvun voimin. Halutessaan kotisohvan Nenäkatsomoon voi myydä pääsylippuja tai avata osallistujille popcornbuffetin muutamaa kolikkoa vastaan. Tällä tavoin hankitut varat voi lahjoittaa Nenäpäivälle.

Tags: 
31.10.2019
Erityisesti kaksivuotiaan Reginan tarina ja hänen tapaamisensa jäivät Ernestin mieleen.

Ernest tutustui Burkina Fasossa Pelastakaa Lasten työhön. Työssä keskitytään lastensuojeluun, ruokaturvaan sekä tyttöjen suojeluun väärinkäytöksiltä ja väkivallalta. Jokaiselle lapselle tehdään yhdessä lapsen kanssa toimintasuunnitelma, jolla autetaan lasta eteenpäin elämässä. 

Sivut

Subscribe to Ajankohtaista